Laboratoarele de cercetare din lumea întreagă lucrează contracronometru pentru a găsi un vaccin împotriva Ebola. Un grup de virusologi americani a obţinut rezultate promiţătoare.

Echipa condusă de dr. Erica Ollman, de la un laborator din San Diego, lucrează de 11 ani la o armă împotriva temutului virus şi acum există speranţă privind crearea unui ser eficace. Dar biologii sunt, totuşi, rezervaţi.

Suntem mulţumiţi să vedem că merge bine pentru că încă ne aflăm în prima etapă a cercetărilor. A funcţionat în eprubete, a funcţionat în testele pe şoareci şi a funcţionat la maimuţele de laborator. Următorul pas vor fi studiile pe oameni. Sunt programate în 2015″, a precizat dr. Ollman.

Cercetătorii americani nu au stabilit încă dozele necesare în cazul administrării la oameni şi nici cum să depăşească unele probleme legate de virusul Ebola.

Există câteva provocări mari din partea acestui virus. Se multiplică rapid şi în momentul decesului unui pacient pot exista miliarde de viruşi pe centimetru pătrat. Ebola fabrică molecule care distrug sistemul imunitar, deci afectează capacitatea organismului de a se apăra”, adaugă cercetătorul.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat asupra consecinţlor grave ale răspândirii virusului care a ucis deja peste o mie de oameni în patru ţări din Africa de Vest. Actuala criză este cea mai gravă din ultimele patru decenii, când a fost descoperit virusul Ebola la oameni.

 

Sursa

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro