Norme Coca 2023 - 2024

Bilanţul epidemiei de Ebola de pe continentul african continuă să crească. În acelaşi timp, la nivel mondial, se înmulţesc vocile care afirmă că mobilizarea internaţională este esenţială pentru contracararea epidemiei.

Epidemia de Ebola, care a lovit Africa de Vest, s-a soldat cu peste 1.900 de morţi din 3.500 de cazuri confirmate. Este cel mai recent bilanţ, anunţat miercuri seară la Washington de către directoarea generală a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Margaret Chan.

Îngrijorător este că aceste ultime cifre indică o accelerare puternică a mortalității, având în vedere că OMS a anunțat săptămâna trecută 1.552 de decese din 3.000 de cazuri confirmate.

Numărul de morți din cauza acestei epidemii fără precedent de la apariția virusului în 1976 depăşeşte astfel totalitatea deceselor tuturor flagelurilor de acest tip izbucnite în trecut.

Totodată, şefa OMS a declarat că speră ca răspândirea Ebola să poată fi oprită în următoarele şase până la nouă luni, datorită reacției la nivel mondial.

Margaret Chan a mai explicat că "în cele trei țări unde flagelul Ebola este cel mai grav (Guineea, Liberia şi Sierra Leone), organizația internațională vrea să inverseze tendința în următoarele trei luni".

Liberia rămâne ţara cel mai grav afectată de epidemia Ebola, cu peste 700 de morţi din totalul celor 1900.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro