Forțele armate din Liberia au primit ordin să tragă asupra celor care încearcă să treacă ilegal granița din statul vecin Sierra Leone, închisă pentru a stopa răspândirea virusului mortal Ebola, scrie luni ziarul local Daily Observer, preluat de DPA.

Foto: (c) Meng Chenguang/ XINHUA FLUX

Militarii staționați în localitățile Bomi și Grand Cape Mount, la frontiera cu Sierra Leone, vor împușca orice persoană care încearcă să treacă granița, a declarat adjunctul șefului Statului Major, colonelul Eric Dennis.

Ordinul a venit după ce oficiali ai poliției de frontieră au informat că un număr mare de persoane continuă să treacă ilegal granița.

În localitatea Grand Cape Mount există 35 de 'puncte de intrare ilegale' cunoscute, a declarat colonelul Samuel Mulbah. Potrivit acestuia, trecerile ilegale ale frontierei reprezintă o amenințare gravă pentru sănătatea publică, 'pentru că nu se cunoaște starea de sănătate a celor care trec granița noaptea'.

Liberia și-a închis granițele cu Sierra Leone în urmă cu câteva săptămâni în încercarea de a stopa epidemia de Ebola, care a făcut peste 1.100 de morți în Africa de Vest.

AGERPRES/(AS — autor: Mihaela Moise, editor: Gabriela Ionescu)

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro