Norme Coca 2023 - 2024

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a întocmit o listă cuprinzând opt tratamente experimentale şi două vaccinuri împotriva Ebola şi a înaintat-o unui grup de 200 de experţi reuniţi joi la Geneva, experţi care trebuie să se pronunţe asupra celei mai eficiente metode de luptă împotriva acestei maladii, informează AFP.

Însă "chiar dacă au fost luate măsuri excepţionale pentru a accelera derularea testelor clinice, noile tratamente şi noile vaccinuri nu vor fi disponibile înainte de sfârşitul anului 2014", conform unui document OMS în care se mai precizează că, în mod normal, faza de testare clinică pentru astfel de tratamente ar putea dura până la 10 ani.

Cei 200 de experţi, reuniţi în spatele uşilor închise într-un hotel din apropierea aeroportului din Geneva, trebuie să analizeze "posibilităţile de producere şi utilizare a acestor tratamente" experimentale.

Această reuniune vizează de asemenea "informarea autorităţilor naţionale competente cu privire la situaţia produselor care ar putea fi utilizate şi favorizarea contactelor dintre ţările atinse de epidemie şi producători".

Epidemia de Ebola ce afectează Africa Occidentală a făcut peste 1.900 de morţi din 3.500 de cazuri confirmate, a anunţat miercuri la Washington directorul general al OMS, Margaret Chan.

Această cifră marchează o accelerare puternică a mortalităţii dat fiind că săptămâna trecută OMS a anunţat 1.552 de decese din 3.069 de cazuri confirmate. Numărul de morţi din această epidemie fără precedent de la apariţia virusului în 1976 depăşeşte astfel totalitatea deceselor din toate episoadele de criză precedente.

Ţările cele mai afectate sunt Liberia, Sierra Leone şi Guineea. Nigeria este afectată în mai mică măsură, iar în Senegal a fost raportat un prim caz, fiind vorba de un locuitor din Guineea care a trecut frontiera în acest stat.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro