Norme Coca 2023 - 2024

Statele Unite ale Americii (SUA) au anunțat duminică, la două zile după ce Uniunea Europeană (UE) a deblocat 140 de milioane pentru lupta împotriva Ebola, că vor mobiliza mijloace militare în Africa pentru a combate epidemia, o epidemie asupra căreia președintele american Barack Obama a atenționat că "nu poate fi stăpânită pe moment" de autorități, informează AFP.

Președintele american a anunțat într-un interviu difuzat duminică, pe postul de televiziune NBC, că SUA vor trimite mijloace militare, în mod concret unități de plasare în carantină, pentru a ajuta țările din Africa să lupte împotriva acestui virus.

Aceste țări — în special Guineea, Sierra Leone și Liberia — "înregistrează progrese semnificative" în lupta împotriva Ebola, "însă nu au infrastructuri sanitare adecvate", a spus Obama."Iar acum această problemă, care putea fi rezolvată, a scăpat de sub control, pentru că bolnavii nu sunt plasați în carantină cum ar trebui să fie, oamenii nu sunt instruiți cum ar trebui, nu există suficient personal în domeniul sănătății publice", și-a exprimat liderul american regretul.

"Va trebui să trimitem elemente militare pentru, de exemplu, a instala unități de plasare în carantină și echipamente, în scopul asigurării securității pentru echipele medicale care vin din întreaga lume", a precizat Barack Obama.

Însă, "chiar dacă se va face acest lucru, vor trebui să treacă multe luni pentru ca problema să poată fi ținută sub control în Africa". "Iar dacă nimic nu se va face în prezent și virusul se va răspândi în Africa și în alte regiuni ale lumii, el ar putea să înregistreze mutații", a atenționat liderul american, subliniind că acesta "se transmite mai ușor și reprezintă un adevărat pericol pentru SUA".

Deocamdată nu există un vaccin împotriva Ebola, însă Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a decis să utilizeze imediat tratamente experimentale, sperând că un vaccin va exista în noiembrie.

Potrivit OMS, circa 4.000 de oameni au fost infectați cu Ebola de la începutul anului și peste 2.000 au murit.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro