Norme Coca 2023 - 2024

Uniunea Europeana a alocat suplimentar 280 de milioane de euro pentru producerea unui vaccin impotriva virusului Ebola, releva comunicat al Comisiei Europene (CE), conform Agerpres.

"Acesti bani vor merge spre crearea de noi vaccinuri si medicamente menite sa ajute la salvarea de vieti omenesti din intreaga lume", se arata in comunicat.

In afara de aceasta, UE demareaza joi cea mai ampla operatiune pentru transportarea de ajutor material tarilor afectate de virusul Ebola.

"O nava maritima olandeza pleaca astazi cu ajutor urgent, cu spitale si laboratoare mobile si alte utilaje tehnice. Acest ajutor a fost oferit pentru noua tari din UE — Austria, Belgia, Cehia, Finlanda, Marea Britanie, Olanda, Slovacia, Romania si Ungaria — precum si pentru Fondul International pentru Urgente ale Copiilor al Natiunilor Unite (UNICEF)", se mai arata in comunicatul CE.

La ultimul summit UE, fostul presedinte al Comisiei Europene Jose Manuel Barroso a anuntat ca institutia pe care o conduce a alocat 24,4 milioane de euro pentru crearea unui vaccin impotriva bolii provocate de virusul Ebola.

"Cercetarile vor fi indreptate spre tinerea in frau a epidemiei si spre protejarea personalului medical, in primul rand in directia elaborarii unui vaccin", a spus Barroso.

Ulterior, liderii europeni au anuntat ca UE majoreaza ajutorul financiar pentru lupta impotriva virusului pana la 1 miliard de euro. In acest fel, ajutorul total al UE va depasi 1 miliard de euro. UE a numit de asemenea un coordonator european pentru combaterea Ebola. Acesta va fi cipriotul Christos Stylianidis, comisar european pentru ajutor umanitar si gestionarea crizelor, in noua CE, care si-a inceput activitatea de la 1 noiembrie.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), numarul de victime ale epidemiei de Ebola in tarile din Africa de Vest se ridica la peste 4.800 de oameni, iar 13.000 au fost infectate. Cele mai multe cazuri mortale au fost inregistrate in Liberia, Sierra Leone si Guineea.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro