Ministrul Achimaș Cadariu a făcut astăzi câteva declarații despre majorarea salariilor în sănătate: "am semnat un acord cu Federația Sanitas și este o hârtie semnată, oficială.

Eu cred în strânsul de mâini. Cred că atunci când am dat mâna, după ce am semnat acordul, am făcut un parteneriat real. Începem cu rezolvarea inechităților. Am discutat la Ministerul Muncii, sunt 43.000 de oameni în sistem. Acest lucru, în mod evident, reprezintă o prioritate. Știu că aveți așteptări mari de la anul 2016. Să așteptăm o a doua creștere cu 25% a salariilor. Susțin acest lucru și îl voi susține în fața Guvernului", a spus astăzi ministrul Achimaș-Cadariu, într-o conferință organizată de Federația Sanitas.

Reamintim că în hârtia semnată cu Ministerul Sănătății, Federația Sanitas nu a prevăzut creșterea salariilor în 2016 și s-a angajat să nu facă grevă în 2016. Detalii AICI.

"De asemenea, împreună cu dumneavoastră, sunt convins că vom promova acest memorandum pentru deblocarea posturilor. Cunosc lipsa personalului de specialitate, știu cum este atunci când noaptea, pe Terapie Intensivă, sunt două asistente și pe secție uneori una. Am trăit aceste lucruri, știu cum este și știu cât de dificil este ca a doua zi, uneori, să trebuiască să rămâi la serviciu și să continui activitatea. Sunt convins că împreună vom putea găsi soluții viabile pentru a rezolva problemele", a mai spus ministrul Sănătății.

Afirmațiile ministrului vin după ce Federația Sindicală Hipocrat a anunțat declanșarea grevei japoneze în 21 martie 2016. DETALII AICI

Sursa

 

 

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro