Norme Coca 2023 - 2024

Elveţienii au refuzat duminică să îşi bulverseze sistemul de asigurări de sănătate, într-un referendum organizat la cererea oponenţilor sistemului actual, relatează AFP.

64% dintre elveţieni au votat "Nu" la crearea unei case unice publice de asigurări de sănătate, potrivit unei estimări publicate de institutul de sondaj Gfs, după închiderea secţiilor de votare la 12.00 /10.00 GMT/ .

Această estimare are o marjă de eroare de + sau - 3%.

Casa unică, o iniţiativă lansată de stângă în Elveţia, ar fi înlocuit cele circa şaizeci de case de asigurări de sănătate private, acuzate că i-ar costa prea mult pe asiguraţi.
Estimarea rezultatului referendumului este mai mare decât previziunile avansate de sondaje înaintea consultării, care îl dădeau pe "Nu" câştigător cu 54%.

Sistemul actual de asigurări de sănătate în Elveţia prevede că fiecare rezident în ţară să dispună de o asigurare de sănătate de bază la una din cele 61 de companii de asigurări, care îşi dispută aderenţii.

Într-o ţară unde salariul mediu net este de 4.950 de franci elveţieni /4.100 de euro/, cotizaţiile pe care trebuie să le plătească membrii în fiecare lună este de aproximativ 400 de franci elveţieni de persoană.

Sursa: Agerpres

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro