Norme Coca 2023 - 2024

Epidemia de Ebola s-a soldat cu 1.350 de morți, a anunțat miercuri Organizația Mondială a Sănătății (OMS), precizând că s-au înregistrat 106 decese suplimentare în două zile, în pofida mobilizării internaționale, relatează AFP.

Pe 17 și 18 august, s-au înregistrat 221 de noi cazuri (confirmate, probabile sau suspecte) și 106 decese în cele patru țări din Africa de Vest afectate, conform noului bilanț dat publicității de OMS la Geneva.

În total, de la declanșarea epidemiei în luna martie, OMS a înregistrat 2.473 de cazuri de Ebola, dintre care 1.350 s-au soldat cu decese.

Cele mai multe noi decese s-au înregistrat pe 17 și 18 august în Liberia, cu 95 de morți și 126 de cazuri noi. În total, există 972 de cazuri în Liberia, dintre care 576 mortale.

În Sierra Leone, s-au înregistrat 9 morți și 59 de noi cazuri. Bilanțul este de 907 cazuri, dintre care 374 mortale.

În Guineea, unde s-a declanșat epidemia, au existat două noi decese și 36 de cazuri noi. Bilanțul în această țară este de 579 de cazuri, între care 396 de morți.

În Nigeria, OMS nu a mai înregistrat nici un caz nou. Țara cu populația cea mai numeroasă din Africa înregistrează în total 15 cazuri, dintre care cinci mortale.

La 8 august, OMS a decretat epidemia de febră hemoragică Ebola urgență de sănătate publică mondială și a recomandat măsuri excepționale în țările afectate.

AGERPRES/(AS — editor: Mihaela Moise)

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro