Medical Forum Targu Mures 22-23.03.2023

Vasile Ciurchea, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), instituţie care gestionează banii de sănătate ai contribuabililor – cea mai mare sumă adunată într-un cont al statului, după bugetul de pensii şi veniturile din TVA -, şi-a depus ieri în mod neaşteptat demisia, la un an şi jumătate după ce fusese numit în funcţie în guvernul Ponta.

Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS

Ciurchea avea mandat până în iunie 2017 şi nu au circulat până ieri zvonuri că actualul guvern ar vrea să-l schimbe din funcţie. El mai condusese Casa de Sănătate din februarie 2007 până în ianuarie 2009.

Casa Naţională de Sănătate este o instituţie râvnită, cu un buget de 23 de miliarde de lei anual, buget care a crescut an de an, fără însă ca pacienţii să simtă cu adevărat schimbări în sistem. Bugetul Sănătăţii în 2016 este 31,1 miliarde de lei (7 miliarde de euro) echivalent cu 4% din PIB, cu trei miliarde de lei peste ceea ce a avut în 2015, acesta fiind împărţit între CNAS (23,4 mld. lei) şi Ministerul Sănătăţii (7,7 mld. lei). 

 

Articol integral   AICI

Foto : http://www.zf.ro/

 

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro