Specialiştii spun că râsul reprezintă una dintre căile importante de vindecare a bolilor şi că nu puţini sunt cei care au reuşit să vindece diverse afecţiuni în acest fel.
"Terapia prin râs" sau "râsoterapia" este din ce în ce mai folosită, mai ales în Statele Unite ale Americii
Stare de relaxare
Această terapie nu este recunoscută oficial, dar s-a constatat că persoanele care zâmbesc des sunt mult mai binedipuse decât restul, după cum notează femina.rol.ro. Ş, în plus, au un nivel crescut al secreţiei de endorfine, neurohormonii produşi de glanda piţuitară, cu rolul de a contracara efectele stresulu şi ale durerii. Endorfinele mai au şi rolul de a induce o stare de relaxare şi de asemenea întăresc sistemul imunitar.
Terapia prin râs a apărut la începutul anilor 90' şi este atribuită doctorului Madan Kataria, originar din India, care a uimit întreaga lume cu cartea sa intitulată "Să râdem fără niciun motiv". Şi cu teoria sa, care a uimit întreaga lume.
Ca un drog
Această terapie a devenit cunoscută şi sub numele de "Yoga prin râs", un proces care constă în practica îndelungată a râsului.
Yoga prin râs se practică în grup şi are rolul de a ajuta participanţii să se simtă cât mai bine şi să se relaxeze. Dacă la început râsul este un pic forţat, în scurt timp participanţii se obişnuiesc cu ideea şi se distrează pe cinste.
Yoga prin râs este la "modă" în America, dar şi în Europa, iar oamenii devin din ce în ce mai interesaţi de această terapie inedită, care te poate ajuta să te eliberezi de stres mai repede decât ai putea crede.
O echipă de cercetători de la Universitatea Stanford din California, a demostrat că râsul acţioneaza ca un "drog" pentru că activează aceiaşi centrii nervoşi ca şi cocaina, de exemplu.