Norme Coca 2023 - 2024
Nutriționiștii spun că masa de dimineață este cea mai importantă din zi, însă două cerectari recente arată că micul dejun nu are impact asupra metabolismului și nici nu ajută la slăbit. Dezbaterea despre importanța primei mese a zilei a fost reluată după ce au fost publicate două studii legate de acest subiect, unul american și unul britanic, anunță Top Sante.

Potrivit acestor cercetări, nu ar fi atât de grav pentru sănătate dacă nu mâncăm dimineața. Există totuși un beneficiu: micul dejun ne furnizează energia de care avem nevoie pentru a fi activi în prima parte a zilei.

Specialiștii americani de la Universitatea din Alabama au vrut să vadă dacă persoanele care nu mănâncă dimineața au o probabilitate mai mare de a se îngrășa, așa cum se spune. Ei au împărțit 300 de voluntari în două grupe: primii luau masa de dimineaţă, ceilalți, nu. După 16 săptămâni, nicio diferență de greutate nu a fost observată între voluntarii din cele două grupe.

În cadrul altui studiu efectuat de cercetătorii britanici, au fost monitorizate 33 de persoane, printre care unele mâncau dimineața, iar altele, nu. La sfârșitul studiului nu s-au observat diferențe în ceea ce privește nivelul de colesterol, de zahăr în sânge sau de evoluție a greutății. Singura diferență: cei care au mâncat au fost mai activi ziua.

Totuși, specialiștii atrag atenția că micul dejun trebuie să facă parte dintr-un stil de viață echilibrat.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro