Medicul estetician al vedetelor, Kasem Naser, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, după ce o femeie a murit în urma unei intervenţii chirurgicale pe care acesta a efectuat-o în 2011. Totodată, acestuia i s-a interzis să mai profeseze ca medic, timp de 3 ani. Decizia aparţine Judecătoriei Sectorului 1 şi poate fi atacată. Alături de acesta, a fost condamnat la trei ani de închisoare, însă cu suspendare, şi tatăl lui Kasem Naser. De asemenea, cabinetul medical a fost obligat la plata unei amenzi penale în cuantum de 100.000 lei.

Instanţa a dispus de asemenea daune de 215.000 euro pentru rudele femeii decedate la cabinetul medicului estetician.

Lina Sadoveanu, o femeie de 56 de ani, a murit la numai 36 ore de la operaţie, în ianuarie 2011. Atunci, femeia s-a dus la centrul medical Tul Karem pentru o intervenţie chirurgicală de eliminare a varicelor. Operaţia a decurs bine, dar femeia nu a fost mulţumită. După câteva zile, ea s-a prezentat la control iar doctorul Abu Baker Mohd, tatăl lui Kasem Naser, i-a explicat că ar fi oportună şi efectuarea unei intervenţii de înlăturare a ţesutului adipos din zona coapselor. Convinsă să mai facă o operaţie, femeia s-a prezentat la cabinetul doctorilor arabi pe 23 martie pentru procedura de lipoliză cu laser. La clinica era doar Kasem, tatăl său fiind plecat în Iordania unde participa la o conferinţă. Kasem era atunci doar medic rezident, nu specialist.

În ciuda faptului că femeia se simţea rău şi voma, Kasem a trimis-o acasă după numai două ore de la terminarea intervenţiei. Cum durerile şi starea de rău au continuat, soţul femeii l-a sunat pe medic, iar acesta l-a liniştit: „Sunt reacţii normale". Apoi nu a mai răspuns la telefon. Într-un final, soţul ei a chemat salvarea. Era însă prea târziu. Lina Sadoveanu a decedat în braţele medicilor de pe ambulanţă. Pentru intervenţia chirurgicală, femeia plătise 6.000 de euro, scrie b365.ro.

 

Sursa

 

 
  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro