Norme Coca 2023 - 2024
O analiză recentă arată că prea mult timp petrecut în fața calculatorului sau televizorului poate crește riscul de depresie.

Mai exact, stilul de viață sedentar crește cu 25% riscul de depresie, conform Reuters care citează un studiu al specialiștilor chinezi de la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Quingdau din Shangong.

Cercetătorii s-au axat pe întrebarea dacă sedentarismul crește riscul de depresie sau persoanele depresive sunt predispuse unui comportament sedentar. Rezultatele studiului apărut în publicația "British Journal of Sports Medicine" se bazează pe 24 de cercetări la care au participat 193.166 de voluntari.

Două dintre cercetări au fost efectuate în Australia, patru în Asia, șapte în America și 11 în Europa. Concluzia acestei meta-analize a arătat că persoanele care au un stil de viață sedentar au riscuri mai mari cu 25% de a fi diagnosticate cu depresie în comparație cu cei care au un stil de viață activ.

S-a observat că există și diferențe în ceea ce privește tipul de inactivitate. Astfel, riscul de depresie este mai mare la cei care stau în fața calculatorului (22%), în comparație cu cei care preferă să stea la televizor (13%). Specialiștii afirmă că activitatea fizică ar putea fi utilă pentru prevenirea depresiei.

- See more at: http://stiri.tvr.ro/e-ti-sedentar-ai-risc-ridicat-de-depresie_50835.html#sthash.1KQi8fYe.dpuf

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro