Norme Coca 2023 - 2024

Nouă din zece europeni cred că ar putea fi expuși la medicamente contrafăcute pe Internet și unu din doi consideră că s-ar putea confrunta cu această situație într-o călătorie, însă majoritatea cred că sunt insuficient informați cu privire la acest subiect, potrivit unui sondaj realizat de firma Happycurious pentru Sanofi, informează AFP.

Foto: (c) ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO

Două treimi dintre europenii chestionați (66%) afirmă că au auzit vorbindu-se despre medicamente contrafăcute, însă mai mult de jumătate (54%) nu se simt suficient informați cu privire la acest subiect, față de 23% care au o părere contrară. Marea majoritate dintre europeni (84%) nu au văzut sau identificat vreodată un medicament contrafăcut.

Întrebați în general despre produsele contrafăcute, doar unu din doi europeni (20%) au făcut legătura cu medicamentele, în timp ce șapte din zece (72%) s-au referit la haine, aproape două treimi (63%) la produse de lux și un sfert (27%) la produse electronice.

În ceea ce privește achiziționarea de medicamente online, circa 18% dintre persoanele chestionate au afirmat că au folosit deja acest canal de vânzări. Dintre cei 82% care au afirmat că nu au cumpărat vreodată medicamente online, 60% au spus că 'sunt conștienți de faptul că există un pericol real în achiziționarea acestor produse pe Internet'. Doar 7% nu au știut că se pot cumpăra medicamente în acest mod.

Europenii s-au referit de asemenea la riscul expunerii la medicamente contrafăcute în timpul unei călătorii (51%). Cu toate acestea, ei au părut a fi prevăzători pentru că 81% au afirmat că în general călătoresc având cu ei o trusă de medicamente. Cu toate acestea, 52% au afirmat că au cumpărat medicamente într-o călătorie.

'Publicul nu suficient de informat cu privire la existența medicamentelor contrafăcute și la riscurile pe care și le pot asuma în anumite situații de cumpărare', a declarat unul dintre responsabilii Sanofi, într-un comunicat. 'Medicamentele contrafăcute sunt un pericol real pentru sănătatea pacienților', a mai spus sursa citată.

AGERPRES/(AS — autor: Mihaela Moise, editor: Tudor Martalogu)

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro