Cine se poate prezenta la examenul pentru titlul de specialist organizat la mijlocul lunii septembrie? Ministerul Sanatatii a venit cu precizari pentru medicii, medicii dentisti si farmacistii rezidenti. Vezi perioada de inscrieri, vezi unde are loc examenul pentru titlul de specialist!

Examenul pentru titlul de specialist are loc in 16 octombrie, cu exceptia specialitatii Anestezie si terapie intensiva pentru care examenul pentru titlul de specialist se organizeaza la data de 20 septembrie 2014.

La examenul pentru titlul de specialist se pot prezenta:

1. Medicii, medicii dentisti si farmacistii rezidenti, inclusiv cadrele didactice si de cercetare stiintifica medicala, confirmate in rezidentiat, care la 31 decembrie 2014 incheie stagiul de pregatire (inclusiv audierea cursurilor-conferinta), conform curriculelor aprobate pentru fiecare specialitate;
2. Medicii, medicii dentisti si farmacistii rezidenti, inclusiv cadrele didactice si de cercetare stiintifica medicala, confirmate in rezidentiat, care au incheiat stagiul de pregatire si nu au sustinut acest examen sau nu l-au promovat in sesiunile anterioare. Prezentarea la examen se face cu respectarea prevederilor Ordonantei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea si finantarea rezidentiatului, respectiv in termen de maximum 5 ani de la data incheierii programului de pregatire.
3. Medicii, medicii dentisti si farmacistii specialisti sau primari care au efectuat cu aprobarea Ministerului Sanatatii pregatire in vederea obtinerii celei de-a doua specialitati si care, la 31 decembrie 2014, incheie stagiul de pregatire in noua specialitate;
4. Medicii, medicii dentisti si farmacistii, care au efectuat specializare prin Ministerul Educatiei Nationale si care finalizeaza pregatirea pana 31 decembrie 2014.

Medicii, medicii dentisti si farmacistii rezidenti din reteaua de asistenta medicala vor depune dosarele de inscriere la examenul pentru titlul de specialist la directiile de sanatate publica judetene sau a municipiului Bucuresti, respectiv la ministerele cu retea sanitara proprie, in perioada cuprinsa intre 1-16 septembrie 2014, inclusiv. Cadrele didactice si de cercetare stiintifica medicala, precum si specialistii aflati la a doua specialitate in regim cu taxa, vor depune dosarele de inscriere  la examenul pentru titlul de specialist tot in perioada cuprinsa intre 1-16 septembrie 2014, la sediul Ministerului Sanatatii din str. George Vraca, nr.9, sector 1, Bucuresti. Pentru specialitatea Anestezie si terapie intensiva dosarele de inscriere se vor depune la sediul Ministerului Sanatatii din str. George Vraca, nr. 9, sector 1, Bucuresti, in perioada 25 august – 5 septembrie inclusiv.

Ce se intampla cu rezidentii care nu promoveaza examenul  pentru titlul de specialist

Examenul  pentru titlul de specialist se vor desfasura in centre universitare medicale care asigura pregatirea pentru toate modulele teoretice si baremul de manopere, proceduri, tehnici diagnostice si terapeutice din curriculumul de pregatire, cu exceptia specialitatii medicina de urgenta pentru care examenul se va desfasura numai in centrele universitare Bucuresti si Targu Mures.

Rezidentii care din motive obiective, dupa ce sustin examenul  pentru titlul de specialist, intrerup pregatirea, au obligatia de a informa in scris Ministerul Sanatatii, asupra situatiei survenite, in vederea confirmarii ca specialist dupa completarea pregatirii. Rezidentilor care nu se prezinta la examenul pentru titlul de specialist (cu exceptia celor care au aprobarea Ministerului Sanatatii de prelungire a stagiului de rezidentiat) sau nu promoveaza examenul de specialist, le inceteaza stagiul de pregatire in rezidentiat la finalizarea pregatirii.

La examenul  pentru titlul de specialist se mai pot prezenta, in conditiile prevazute de Ordonanta Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea și finantarea rezidentiatului, prezentand recomandarea coordonatorului de rezidentiat, și rezidentii, precum și medicii aflati la pregatire in cea de a doua specialitate in regim cu taxa, care incheie stagiul de pregatire in perioada 1 ianuarie 2015 si pana la 16 aprilie 2015, inclusiv.

Pentru aceasta categorie de candidati la examenul  pentru titlul de specialist, confirmarea ca medic/medic dentist/farmacist specialist se va face cu data de 1 a lunii urmatoare finalizarii stagiului de pregatire, pe baza adeverintei eliberata de unitatea angajatoare pentru rezidenti, respectiv de coordonatorul de stagiu pentru cei aflati la pregatire in cea de a doua specialitate in regim cu taxa, din care sa rezulte efectuarea integrala a pregatirii de specialitate.

Cand se afiseaza listele cu candidatii admisi la examenul pentru titlul de specialist

Examenul pentru titlul de specialist: arondarea numerica a candidatilor, pe centre universitare medicale si pe specialitati, cu exceptia ATI, va fi comunicata prin publicare pe site-ul Ministerul Sanatatii, la 30 septembrie 2014. Listele cu candidatii admisi pe specialitati si centre universitare, precum si presedintii comisiilor de examen, data si locul de prezentare pentru sustinerea examenului, se vor afisa pe site-ul www.ms.ro, la 14 octombrie 2014.

Examenul pentru titlul de specialist: pentru specialitatea Anestezie si terapie intensiva, arondarea candidatilor pe centre universitare medicale va fi comunicata prin publicare pe site-ul www.ms.ro, in 12 septembrie 2014, iar listele cu candidatii admisi se vor afisa pe acelasi site la 17 septembrie 2014.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro