Bâlbâială pe site-ul Ministerului Sănătăţii!

Braşovul a fost, zile în şir, şef al regiunii centru în domeniul sănătăţii cu 5 judeţe în subordine.

 După 3 zile însă, răsturnare de situaţie! Site-ul este modificat, iar în loc de Braşov figurează judeţul Mureş.

Directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, doctorul Alexandru Bălescu, n-a avut nicio explicaţie pentru eroarea online de proporţii, dar a precizat că au fost discuţii cu privire la înfiinţarea Autorităţii Teritoriale de Sănătate Publică, pentru central ţării, la Braşov cu 5 judeţe în subordine.

În baza reorganizării din sănătate, DSP-urile din fiecare judeţ se vor desfiinţa şi vor fi constituite, la nivel naţional, 8 Autorităţii Teritoriale de Sănătate Publică. Mai mulţi doctori din Braşov au sesizat MIX TV referitor la faptul că, pe 1 noiembrie, pe site-ul Ministerului Sănătăţii s-a publicat Hotărârea de Guvern privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţilor Teritoriale de Sănătate Publică - varianta 1.11.2013.

Potrivit site-ului, la Braşov s-a decis să funcţioneze, în baza reorganizării din sănătate, Autoritatea Teritorială de Sănătate Publică având 5 judeţe în subordine. Informaţia, cu Braşovul şef la sănătate în centrul ţării, a figurat online 3 zile, până în dimineaţa de 4 noiembrie când, surpriză!

 Site-ul a fost modificat şi în loc de Braşov judeţ - şef, figurează judeţul Mureş.

O angajată a Ministerului Sănătăţii, de la departamentul responsabil cu Hotărârea de Guvern privind reorganizarea Direcţiilor de Sănătate Publică, ne-a precizat că este vorba despre o eroare. Tot ea însă, ne trimite în grabă la Biroul de presă unde, la telefon, n-a răspuns, puţin după prânz, nimeni. Potrivit site-ului Ministerului Sănătăţii, Autoritatea Teritorială de Sănătate Publică din Mureş va avea în subordine judeţele Sibiu, Alba, Braşov, Harghita şi Covasna. În aceste 5 judeţe vor funcţiona doar oficii judeţene de sănătate publică fără personalitate juridică. Totul, de la 1 ianuarie 2014.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro