Norme Coca 2023 - 2024

Cicolata neagră poate să nu aibă acelaşi gust cu cel al batoanelor dulci , dar este mai sănătoasă. Aceasta conţine mai puţin zahăr şi are un conţinut mai redus de grăsimi. De fapt, ea a câştigat popularitate datorită efectelor sanătoase şi a potenţialului ei în prevenirea bolilor cardiovasculare, scrie techtimes.com.

În prezent, un nou stadiu a scos în evidenţă alte câteva beneficii pentru sănătate care pot fi atribuite consumului de ciocolată neagră. Aceste beneficii sunt utile celor care încearcă să slăbească, iar dulciurile reprezintă o slăbiciune pentru ei, cât şi pentru cei care suferă de diabet.  Ciocolata neagră ar conţine o substanţă care poate opri creşterea în greutate şi  poate scădea intoleranţa la glucoză.

Într-un studiu publicat în The Journal of Agricultural and Food Chemistry, o echipă de cercetători  de la Institutul Politehnic Virgina şi Universitatea de Stat din Blacksburg, Virginia, a realizat un experiment cu şoareci de laborator, pentru a testa diferitele  grupuri de compuşi de cacao şi pentru a indentifica care dintre ei este cel mai eficient în prevenirea creşterii în greutate şi a obezităţii. Cacaoa este principalul ingredient găsit în produsele de ciocolată. Cacaoa conţine un antioxidant cunoscut sub numele de flavonol. Acesta poate preveni creşterea în greutate şi diabetul de tip 2, au a declarat cercetătorul Andrew Neilson şi colegii săi. Obiectivul studiul a fost să compare efectele expunerii  alimentării pe termen lung la monomeri, oligomeri şi polimeri de flavonol din cacao asupra efectelor unei alimentaţii bogate în grăsimi.

Cercetătorii le-au administrat şoarecilor o dietă bogată în grăsimi, cu diferite tipuri de flavonol, timp de 12 săptămâni. Ei au observat că, prin completarea dietei şoarecilor cu un compus din ciocolata neagră, cunoscut şi sub numele de procianide oligomerice ( Pcs), şoarecii îşi menţin greutatea la un nivel scăzut, chiar dacă aceştia au avut înainte o dietă bogată în grăsimi. De asemenea, cercetătorii au obsevat că acest compus a îmbunătăţit toleranţa la glucoză şi acest lucru ar putea avea un impact în prevenirea diabetului de tip 2, o afecţiune răspândită în lume, care este cunoscută pentru faptul că poate provoca atacuri de cord, accidente cerebrale, insuficienţă renală şi orbire, dacă nu este tratată.

Mai bine să previi decât să vindeci, iar dacă prevenţia are dintr-o dată un gust dulce şi sănătos în acelaşi timp, este cu atât mai plăcut pentru consumator!

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro