Medical Forum Targu Mures 22-23.03.2023

Noul contract-cadru impus de Guvern a fost picătura care a umplut paharul pentru mii de medici rezidenţi: vor să renunţe complet la această profesie!

Medicii rezidenţi din Marea Britanie – care reprezintă circa 50% din totalul medicilor din Regatul Unit – sunt în grevă de 48 de ore, furioşi după ce autorităţile au decisreducerea sumelor plătite pentru weekendurile lucrate. Negocierile pentru a netezi situaţia au eşuat deocamdată. Reprezentanţii acestor medici rezidenţi pun degetul pe rană, prin declaraţiile lor:

“Este o slujbă foarte stresantă, intensitatea este mare. Guvernul nu ne ascultă, noi spunem că acest contract nu este potrivit şi nu este ceea ce ne dorim, dar va fi impus oricum”, a afirmat Holly Cooper.

“În toată perioada în care am lucrat ca medic nu am auzit niciodată atât de mulţi oameni care spun că se gândesc fie să renunţe complet la această profesie, fie să plece din ţară şi să plece să lucreze în altă parte”, a adăugat Alex Trevatt.

Jeremy Hunt, secretar de stat la Sănătate a acuzat Asociaţia Angajaţilor din Domeniul Medical din Marea Britanie că refuză orice compromis în discuţiile privind contractul-cadru. Guvernul susţine că reformele sunt necesare din cauza situaţiei economice din ţară, dar şi pentru a îmbunătăţi eficienţa personalului medical. De celaltă parte, medicii avertizează că nu va mai exista nicio plasă de siguranţă împotriva turelor lungi, obositoare, care vor pune în pericol pacienţii, precizează News.ro.

Peste 5.000 de operaţii au fost anulate din cauza grevei la care participă mii de medici rezidenţi.

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro