Norme Coca 2023 - 2024

După integrarea României în UE și ușurarea angajării în spitale din vestul Europei numărul cadrelor medicale care au ales să părăsească România din cauza salariilor mici a atins de la an la an record după record.„Un număr de 14.000 de medici şi 50.000 de asistenţi medicali au părăsit sistemul sanitar”, arata statistici prezentate astăzi în cadrul Adunării Generale a Colegiului medicilor, preşedintele acestui for, Vasile Astărăstoae.

medic de familkie

El a criticat faptul că un medic chirurg cu 25 de ani vechime, doctor în ştiinţe medicale, are un salariu de 3.200 de lei, mai mic faţă de cel al unui stagiar la ANI care primeşte un salariu de 3.900 lei.

Cadrele medicale anunță proteste în zilele care urmează: „Mâine vom transmite un mesaj pentru societate: demnitate! Vrem să transmitem că noi nu suntem slugi. Mesajul nostru va fi - libertate, demnitate şi împreună pentru binele acestei ţări”, a mai spus Astărăstoae.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro