Fie că este vorba despre alergare, înot, ridicarea de haltere sau gimnastică aerobică, experții în fitness spun că toate exercițiile de rutină consolidează partea centrală a corpului - zona abdominală, spatele și mușchii din jurul pelvisului - care este "sediul" stabilității, forței și puterii, scrie Reuters.

Foto: (c) GRIGORE POPESCU/AGERPRES ARHIVĂ

Consolidarea părții centrale a corpului prin exerciții de rutină îi poate ajuta pe alergători să fugă mai repede, pe baschetbaliști să sară mai sus iar repetarea acestor mișcări în fiecare zi poate ajuta inclusiv la abordarea cu mai multă ușurință a activităților casnice.

Daniel Taylor, co-autor împreună cu Greg Brittenham al noii cărți "Consolidarea centrului corpului", care conține 300 de exerciții fizice, spune că doar 20 de minute de antrenament de bază pentru această parte a corpului, implicând nu mai mult de patru exerciții, prin rotație, ajută la încălzire pentru cele mai multe activități sportive, de la ridicarea de greutăți, la jocul de baschet.

'Nu trebuie să vă distrugeți făcând aceste exerciții ore în șir, repetând de o mie de ori. Dar, dacă le faceți constant, veți fi mai puternici, mai bine tonifiați, cu o poziție a corpului mai bună', a spus Allen, citat de Reuters.

Un alt expert, JR Allen, descrie partea centrală, care implică și respirația, drept centura corpului. El preferă antrenamentele de agilitate: salturi din poziția ghemuit, alternarea de fandări cu sărituri și salturi puternice — mișcări dinamice care implică partea centrală a corpului.

AGERPRES/(autor: Constanța Niță, editor: Mariana Ionescu)

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro