Norme Coca 2023 - 2024

Făceau bani, nu glumă! Chirurgii esteticieni de la Spitalul de Arşi, din Capitală, au fost prinși de oamenii legii că dețineau adevărate averi. La percheziții aceștia au găsit în casele medicilor sute de plicuri cu sume foarte mari de bani, cu mesaje de mulţumire. În plus, în conturile unei doctorițe au fost depistați 700.000 de euro.

Ca să nu fie prinsă de autorităţi, femeia depunea la bancă, la două zile, câte 14.900 de euro, pentru a nu depăşi limita de 15.000 de euro de la care Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor ar fi urmat să se autosesizeze.

Pe de altă parte, anchetatorii au descoperit că în fişele medicale erau trecute dignostice false - cum ar fi cancer la sân. În realitate, pacienta cu acest diagnostic sumbru era programată doar pentru un implant mamar. Pentru un astfel de dosar, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate deconta până la 5.000 de lei.

Pe lângă măriri de sâni, doctorii făceau liposupții, vaginoplastii sau rinoplastii, pe banii noștri. 16 doctori sunt anchetați, iar zece dintre au fost reținuți, vineri, pentru 24 de ore.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro