Norme Coca 2023 - 2024
Deşi opţiunea pentru transplan-tul de organe poate fi bifată pe cardul de sănătate încă din timpul vieţii, coordonatorul naţional de transplant, dr. Victor Zota, susţine că va fi cerut şi acordul familiei pacientului aflat în moarte cerebrală.

„Am cerut să fie scoasă această opţiune de pe card. Dar dacă o personă doreşte în mod expres să fie trecută pe cipul cardului naţional de sănătate din timpul vieţii, o poate face, noi oricum vom întreba familia”, a explicat medicul.

Acesta a mai precizat că sunt multe motive pentru care o persoană se poate răzgândi în privinţa donării organelor după moarte şi este dificil să se şteargă de pe cip această opţiune.

În aceste condiţii, familia este întrebată dacă menţine acordul dat în viaţă de donator sau nu, precizând că rata refuzului pentru donare este de aproape 20 %.Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro