Sfaturile medicului privind luarea anumitor medicamente în funcție de mesele zilnice pot părea irelevante însă sunt foarte importante și trebuie ținut cont de ele, conform unor farmaciști germani citați de dpa.

Foto: (c) ALEX MICSIK/AGERPRES ARHIVĂ

Medicamentele trebuie luate la intervale de timp regulate în relație cu mesele pentru că, în funcție de tipul de medicament, alimentele pot accelera sau încetini absorbția sa în organism. De asemenea, alimentele pot întări sau slăbi efectul medicației, conform asociației farmaciștilor din landul german Saxonia Inferioară.

Dacă medicul îi recomandă pacientului să ia un anumit medicament înainte de masă, acest lucru înseamnă de obicei un interval de timp de 30 până la 60 de minute înainte de a mânca, conform farmaciștilor.

Dacă medicul recomandă luarea unui anumit medicament în timpul mesei, acest lucru înseamnă de fapt ingerarea sa cu câteva minute înainte de masă, chiar în timpul mesei sau imediat după ea.

Iar dacă medicul recomandă luarea unui medicament pe stomacul gol, acest lucru înseamnă de obicei fie ingerarea lui dimineața, imediat după trezire, fie la cel puțin 120 de minute după ce a fost luată ultima masă.

AGERPRES

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro