Norme Coca 2023 - 2024

Farmaciştii ne vând, de multe ori, cele mai scumpe medicamente, deşi pe piaţă sunt disponibile şi pastile româneşti, mult mai ieftine, care au aceleaşi efecte. Pacienţii scot astfel, din buzunar, sume chiar şi de patru ori mai mari. Pentru că mulţi români s-au plâns de aceste practici, la sfârşitul anului trecut, Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate au anunţat controale, dar rezultatele nu au fost făcute publice nici acum, informează Realitatea TV.

Sub pretextul că vrem să tratăm o durere de măsea, încercăm să cumpărăm un medicament.

Aşadar, farmacistul ne-a recomandat, în primă fază, un medicament care costă de două ori mai mult decât alte medicamente de pe raft. În mod normal, acesta avea obligaţia să ne prezinte şi varianta mai ieftină şi să ne lase pe noi să alegem.

"De multe ori, se întâmplă ca farmacistul să recomande medicamentul mai scump pentru că diferenţa de plată suportată de pacienţi va fi aport de bani lichizi la farmacie. E interesul comercial evident", a declarat directorul executiv al Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România, Laurențiu Mihai.

Pe de altă parte, potrivit prevederilor legii, dacă medicul ne prescrie o reţetă, farmaciile sunt obligate să aducă, în cel mult, 48 de ore medicamentele compensate la preţuri mai mici sau egale cu preţul de referinţă.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro