Norme Coca 2023 - 2024

Numărul femeilor de vârstă mijlocie care suferă de depresie s-a dublat de-a lungul ultimilor ani, susţine un recent studiu european.

De vină pare să fie presiunea de a găsi un echilibru între viaţa profesională şi cea de familie. Femeile sunt de două ori mai presidspuse depresiei decât barbaţii, în special în perioada 16-42 de ani.

Grija faţă de copil, responsabilitatea pentru întreţinerea locuinţei şi agrija serviciului au dublat numărul cazurilor de depresie faţă de anul 1970, spun oamenii de ştiinţă. Faţă de anii anteriori, depresia apare mult mai repede atât în cazul femeilor, cât şi al bărbaţilor, simptomele fiind evidente încă de la vârsta de 19 ani, faţă de 26 de ani, vârsta de până acum.

,,Căsnicia reduce riscul de depresie pentru bărbaţi, însă la femei este total opus. Cu atât mai mult când apare copilul, când responsabilităţilor lor se dublează faţă de familie”, a afirmat Hans Ulrich Wittchen, profesor la Universitatea de Tehnologie Dresden, din Germania.

Rezultatele cercetării au evidenţiat că 38, 2% din populaţia globului suferă de astfel de probleme. Stările de depresie, cele de anxietate, insomniile şi alte astfel de afecţiuni cresc riscul apariţiei în timp a bolii Alzheimer sau a Parkinsonului.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro