Spitalul Județean din Timișoara riscă să piardă o finanțare europeană de peste nouă milioane de euro, destinată dotării cu aparatură medicală a ambulatoriului. Proiectul a fost accesat de Consiliul Județean Timiș, dar la prima licitație, organizată în septembrie, nu s-a prezentat niciun ofertant.

Recent, a fost prelungită licitația inițială până la mijlocul lunii noiembrie. Conducerea spitalului speră ca de această dată să se prezinte cineva, ca sa ofere aparatele necesare în ambulatoriu. Problema este că dacă nici la a doua „strigare” nu vor fi ofertanți, se vor pierde fondurile europene.

La Spitalul Județean din Timișoara se lucrează de zor la reabilitarea ambulatoriului de specialitate, pentru care a fost accesată, separat, o finanțare de peste 500.000 de euro.

„Ne-am luat acest risc de a demara lucrările, ca să spun așa. Pentru că nu puteam să stăm în loc. Pregătim spațiile pentru a asigura fluxul medical pentru a putea fi puse în funcțiune aparate medicale”, spune Călin Dobra, vicepreședintele CJ Timiș. 

Pentru dotarea ambulatoriului cu aparatură medicală a fost deja organizată o licitație, în luna septembrie. Nu a fost interesat să furnizeze celui mai mare spital din vestul ţării aparatura de care are nevoie pentru ambulatoriu.

„La licitația organizată de consiliul județean nu s-a prezentat nicio firmă astfel încât nu a putut fi declarat niciun câștigător. Imediat după ce s-a constatat acest lucru s-a reluat procedura de licitație astfel încât să se încerce, ca până la finalizarea lui 2015, să fie câștigată. 10:35:39:08 muscă 10:38:24:06 Nu pot să îmi explic de ce nicio firmă nu a participat la licitație”, explică Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara.

Doar până la jumătatea lunii noiembrie se mai poate prezenta cineva, pentru a oferi echipamentele necesar. Cu cei peste nouă milioane de euro disponibili se pot achiziționa peste 200 de aparate de ultimă generație. Cele mai multe vor ajunge la secția de Radiologie.

„Cel mai performant RMN din spitalele din România va fi montat în această locație. Asta, doar în cazul în care proiectul va fi finalizat” - Angela Novăcescu, Digi24 Timișoara.

„Unele au mai mult de zece ani ceea ce în zona medicală însemană mult”, spune un pacient.

„Îi păcat de pierdut așa ceva. Chiar e păcat”, explică un altul.

„Consider că ar trebui o firmă să se implice în folosirea banilor europeni pentru dotarea spitalului și pentru amenajarea lui”, completează unul dintre pacienții spitalului.

Proiectul trebuie finalizat până în 31 decembrie. În caz contrar se vor pierde fondurile europene, iar ambulatoriul va ramana renovat, dar fara aparatura.

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro