Sumele alocate pentru sanatate în anul 2014 vor fi mai mari ca în 2013 si ar putea "sa se duca spre 5 puncte procentuale", promite ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu. Totusi, revendicarile cadrelor medicale care protesteaza de aproximativ o luna presuun o alocare de 6% din PIB pentru sanatate.

 

El a spus ca nivelurile de alocari bugetare pentru sanatate în 2014, 2015 si 2016 ar putea creste cu 0,5 puncte procentuale în fiecare an, astfel încât sa se ajunga în 2016 la 6% ca pondere din PIB.

 

Potrivit ministrului Finantelor, aceasta decizie va fi luata de Guvern numai dupa 31 octombrie, când vor exista cifrele exacte ale indicatorilor economici din anii urmatori date de EUROSTAT.

 

"Vom opri actiunile în momentul în care solicitarile noastre vor fi publicate în Monitorul Oficial. Pâna atunci actiunile vor continua. Aceasta coalitie nu este împotriva cuiva, ci este pentru constructie", a declarat Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din România.

 

El a adaugat ca în 2 noiembrie va fi organizat în Bucuresti un mars de protest al Coalitiei Profesionistilor din Sanatate

 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro