Norme Coca 2023 - 2024

Florinel Enache, militarul-erou rămas fără jumătate din corp într-o misiune în Afganistan, are, de azi, un braţ bionic funcţional! Intervenţia este o premieră pentru sistemul medical militar din ţara noastră. Acum, Florinel îşsi va putea mişca toate degetele şi chiar conduce o maşină adaptată nevoilor sale, mai ales că şofatul e una din pasiunile sale.

Florinel Enache este fericit: acum are două mâini funcţionale. Una este bionică.

După ce i-a fost montat şi cotul bionic, prin intermediul unui soft ultraperformant, cotul preia impulsurile nervoase de la nivelul bontului, astfel încât Florinel poate mişca mâna artificială ca un om normal.

Acum, poate poate mânca singur, poate apuca obiecte cu mâna bionică şi poate conduce o maşină adaptată nevoilor sale.

În urmă cu doi ani, plutonierul-adjutant Florinel Enache era în misiune în Afganistan. Pe autostrada care face legătura între Kabul şi Kandahar, a coborât din blindat pentru a cerceta un podet. Doar că acolo talibanii ascunseseră o bombă artizanală.

Explozia a fost cât pe ce să-i curme viaţa. Şi-a pierdut însă ambele picioare şi o mână pe câmpul de luptă. Medicii americani de la spitalul Walter Reed din Statele Unite au făcut minuni şi l-au salvat pe eroul român.

Iar acum, medicii de la Spitalul Militar au făcut un pas important pentru ca Florinel să-şi poată continua normal viaţa.

 

 

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro