Norme Coca 2023 - 2024

Nimeni nu poate înţelege drama soţilor Diaconescu, din Pucioasa, care în loc să îşi vadă băiatul intrat la facultate, sunt nevoiţi să îl îngroape. Sâmbătă, Robert ar fi împlinit 18 ani şi se pregătise deja de majorat. Învitase foarte mulţi colegi de clasă şi prieteni apropiaţi pentru a-i fi alături într-un moment important al existenţei sale.

Robert Diaconescu a fost elev în clasa a XII-a de la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu“ din Pucioasa, judeţul Dâmboviţa. Colegii săi de clasă nu ştiau că suferă de o afecţiune a inimii.   “Astăzi am aflat că avea probleme de inimă şi că era vorba şi despre o criză de epilepsie. În condiţiile astea nu cred că avea voie să facă sport. A venit cu o adeverinţă că este apt să facă sport şi l-au lăsat să facă. Nu mi-a spus niciodată că are probleme cu inima sau ceva de genul ăsta”, ne-a povestit colega sa de bancă.

 

646x404 (1)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Dâmboviţa, Alexandra Niculae, a spus că elevului de 18 ani i s-a făcut rău la ora de sport, iar asistenta medicală a liceului a intervenit pentru a-i acorda primul ajutor şi a sunat la 112, chemând o ambulanţă.   “Chiar nu făcea efort peste limită. Medicul i-a indicat să facă la limitele umane. Eu aşa l-am născut. Am fost la Bucureşti la un medic specialist şi mi-au spus să îl lăsăm să crească, să ajungă la maturiatate, ca să poată să îi pună o valvă. Nu are nu are niciun fel de problemă să facă efort. Medicii ne-au spus că dacă oboseşte să stea pe bancă dacă are nevoie de ceva. Suntem distruşi. Îi făceam majoratul sâmbătă. Invitase deja colegi, o grămadă de oameni”, a declarat mama lui Robert.   Primele date arată că elevul de 18 ani ar fi avut afecţiuni cardiace, respectiv suflu sistolic, iar medicul de familie i-ar fi permis să participe la orele de sport.   „Elevul a fost resuscitat timp de 45 de minute şi dus la spital, unde s-a constatat decesul“, a precizat reprezentatul Poliţiei. La rândul său, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Târgovişte, Elena Ionescu, a spus că elevul de 18 ani a fost adus la Unitatea de Primiri Urgenţe în stop cardio-respirator şi cu tensiune 0, iar manevrele de resuscitare nu au avut rezultat.

Citeste mai mult: adev.ro/mvfrjh

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro