Norme Coca 2023 - 2024

Pacienţii cu boli incurabile, dar şi familiile acestora au posibilitatea de a beneficia de servicii de îngrijire paliativă, oferit de un centru deschis vineri, în Hăpria. Iniţiativa aparţine medicului Ariana Roşiu, medic de familie care şi-a desfăşurat activitatea şi la UPU Alba Iulia, doi ani, dar şi la Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, pentru îngrijiri paliative, 10 ani.

Sursa  

Hospice Eliana oferă gratuit servicii de îngrijire paliativă a pacientului adult sau copil cu boală incurabilă, la domiciliul acestuia, asigurând sprijin şi pentru familia sa, a transmis medicul Ariana Roşiu, pentru Alba24.ro.

Deschiderea oficială a centrului Hospice Eliana a avut loc vineri, la sediul din Hăpria, nr. 218, comuna Ciugud.

Îngrijirea paliativă presupune abordarea nevoilor unui pacient din toate cele patru domenii mari – domeniul medical-fizic (medic, asistent medical, kinetoterapeut, ergoterapeut, etc), social (asistent social), psihologic (psiholog) şi spiritual (preot, pastor, etc), şi alcătuirea unui plan de îngrijire care să vină în ajutorul pacientului şi familiei, prevenind şi ameliorând suferinţa, şi oferind o calitate cât mai bună vieţii acestora. În acest cadru, va fi încurajat voluntariatul.

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro