Un băieţel grav bolnav din provincia Guangdong, China, a devenit un adevărat erou naţional, iar povestea gestului său impresionant a făcut deja înconjurul lumii.

Liang Yaoyi, de 11 ani, suferea de cancer cerebral şi, în ciuda tratamentelor şi operaţiilor făcute, nu s-a putut vindeca.

Micuţul ştia că nu va mai trăi mult şi atunci i-a spus mamei sale că vrea să-şi doneze organele după ce va muri.

Gestul lui este impresionant, mai ales că în China este o adevărată criză de organe care pot fi transplantate pacienţilor grav bolnavi.

Liang a murit pe 6 iunie şi medicii i-au preluat ficatul şi rinichii, organe care au fost transplantate cu succes.

Ultimele clipe ale lui Liang i-au impresionat pe medicii care l-au îngrijit şi unul din ei a realizat această fotografie, în care echipa de doctori se înclină lângă trupul fără viaţă al micuţului, în semn de respect şi recunoştinţă pentru gestul copilului.

Deşi noile tehnologii vor face posibile transplanturile de organe artificiale, create în laborator, deocamdată donarea de organe este singura şansă pentru mulţi bolnavi.

Sursa

 I Fucking Love Science!

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro