Norme Coca 2023 - 2024

Franța a elaborat un plan național de protecție și luptă împotriva Ebola pentru a contracara apariția de cazuri de febră hemoragică pe teritoriul său, relatează AFP.

Foto: (c) Prensa Latina / XINHUA FLUX

Acest document elaborat de Secretariatul general pentru apărare și securitate națională (SGDSN) la cererea președintelui republicii și a premierului se adresează prefecților și directorilor agențiilor regionale de sănătate.

'Trebuie să ne pregătim pentru toate scenariile, rămânând cât mai aproape de realitatea privind epidemia', a subliniat luni Louis Gautier, secretar general al apărării și securității naționale care a făcut public acest plan.

Acest plan interministerial are 'o valoare pedagogică', a afirmat el, menționând că măsurile deja luate (mai ales în materie de sănătate și control în aeroporturi) corespund realității actuale.

Planul definește o strategie generală de prevenire și luptă împotriva Ebola (domeniul sanitar, protecția teritoriului, continuitatea activității economice, cercetare și dezvoltare), potrivit SGDSN. Este vorba de un instrument de ajutor în luarea de decizii pentru responsabilii guvernamentali, reprezentanții statului la nivel teritorial și în străinătate.

Franța are relații strânse cu Guineea și Mali, două foste colonii franceze afectate de virus. Actuala epidemie de Ebola — cea mai gravă din istoria febrei hemoragice identificate în 1976 în Africa Centrală — a cauzat cel puțin 5.459 de morți dintre 15.351 de cazuri înregistrate, potrivit ultimului bilanț al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

AGERPRES/( AS — autor: Violeta Gheorghe, editor: Tudor Martalogu)

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro