Franţa vrea să interzică vânzarea anumitor produse care favorizează consumul de alcool, dar în special consumul sporadic dar excesiv de alcool sau "binge drinking" în rândul tinerilor, a anunţat ministrul Sănătăţii Marisol Touraine, care urma să prezinte un proiect de lege miercuri, relatează AFP.

"Vor exista măsuri specifice în primul rând vizându-i pe minori, pentru că aceasta este prioritatea. Va fi interzis ca de-acum înainte să se vândă produse care fac alcoolul cool", a declarat ea pentru postul de radio Europe1, cu câteva ore înainte de prezentarea proiectului de lege în domeniul Sănătăţii în Consiliul de Miniştri.

Printre produsele vizate ea a menţionat tricourile sau husele de telefon mobil care prezintă beţia drept ceva amuzant.

Vânzarea acestor produse va fi sancţionată, dar şi "tot ceea ce va încuraja" "binge drinking" (consumul ocazional masiv de alcool) în universităţi şi asociaţii, a adăugat ea.

Textul prezentat miercuri urmează să introducă o infracţiune specifică de incitare la "binge drinking" - comportament cunoscut şi sub numele de "biture express" - pentru care va fi prevăzută o amendă în valoare de 15.000 de euro şi un an de închisoare.

Sursa: Mediafax

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro