Norme Coca 2023 - 2024

România are cele mai multe tinere însărcinate din Uniunea Europeană, iar jumătate dintre ele folosesc avortul ca metodă de contracepţie. În judeţul Dolj, anul trecut, 889 de fete cu vârste între 15-19 ani au rămas însărcinate.

Sursa  gds.ro

Suntem una dintre ţările cu cea mai mică rată de acoperire/acces la contraceptivele moderne, conform unui raport al Federaţiei Internaţionale de Planificare Familială, publicat în 2015 (15,6%).

Suntem fruntaşi la avorturi și codaşi la contracepţie. Cabinetele de planning familial au un rol important, medicii de aici sunt cei care pot să conștientizeze populația, să facă educație medicală în școli, numai că nu prea sunt susținuți. Unii dintre ei desfășoară astfel de acțiuni, dar rar, atunci când un director de școală sau un părinte solicită ajutorul. Numărul nou-născuţilor abandonaţi în maternităţi confirmă nevoia încă neacoperită de servicii de planificare familială, mai ales la femeile dezavantajate sau vulnerabile. 

 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro