Norme Coca 2023 - 2024

Deşi tabagismul ucide anual circa 6 milioane de persoane pe întreg globul, mulţi fumători nu vor să renunţe la acest viciu. Pentru ei, însă, specialiştii recomandă câteva metode care contribuie la "curăţarea" plămânilor şi detoxifierea organismului.

Aproape 6 milioane de persoane din întreaga lume mor anual din cauza fumatului. Datele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) nu par însă să îi sperie pe cei care au acest viciu. În vreme ce unii susţin că nu pot renunţa la tutun, alţii pur şi simplu nu vor să o facă.

Există totuşi câteva metode la îndemnână pentru fumători pentru a-şi „curăţa” plămânii, potrivit site-ului curademiere.ro.

1. Băile de detoxifiere

Fumul de ţigară conţine peste 4.000 de elemente chimice. Pentru ca o parte din ele să fie eliminate din organism, sunt recomandate băile cu rozmarin.

Infuzează o mână de rozmarin în 3-4 litri de apă fierbinte, timp de 10 minute. Varsă apoi infuzia cu rozmarin în cadă şi stai în apă minimum 15 minute.

2. Ceaiurile depurative

Bea în fiecare zi două căni dintr-un ceai depurativ, preparat de farmacist. Amestecul care protejează plămânii este compus din rozmarin detoxifiant, nalbă de pădure, sparanghel şi păpădie.

Nalba ajută organismul să producă mucusul protector al nasului şi bronhiilor, sparanghelul drenează toxinele prin bilă şi ficat, iar păpădia drenează substanţele poluante şi favorizează diureza.

3. Remineralizarea organismului

Urzica este o plantă ce conţine peste 200 de substanţe diferite, printre care oligoelemente şi minerale ce curăţă şi remineralizează organismul.

Pentru fumători sunt indicate atât ceaiurile şi preparatele din urzici, dar şi suplimentele alimentare cu această plantă. Un bun energizant, care compensează efectele demineralizante ale tutunului, este, de asemenea, spirulina.

4. Consumul de curcumă

Curcuma este un condiment care previne apariţia cancerului la plămâni. Acest antioxidant naturalfavorizează autodistrugerea celulelor canceroase – apoptoza. Curcuma poate fi folosită pentru condimentarea mâncării sau poate fi luată din suplimentele alimentare care o conţin, respectând însă indicaţiile fabricantului. Cele mai eficiente sunt suplimentele cu curcumă care conţin şi piperină.

Sursa

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro