Norme Coca 2023 - 2024

Depresia, supranumită boala secolului, ar putea fi diagnosticată mai uşor, graţie unui test revoluţionar dezvoltat de cercetătorii americani de la Universitatea Northwestern din Chicago.

Experţii spun că descoperirea este un pas important spre găsirea unei soluţii eficiente pentru tratarea acesteia. Dacă nu ştiaţi, depresia reprezintă cea mai mare cauză de dizabilitate din lume după durerile de spate.

Expertii au identificat nouă substanţe chimice în sânge, ale căror concentraţii cresc spectaculos în timpul episoadelor de depresie. Ei au creat un test sangvin care măsoară concentraţiile a trei dintre acele substanţe chimice pentru a diagnostica depresia.

Cercetătorii speră că invenţia lor va grăbi şi va scurta procesul de diagnosticare a bolii şi va duce la dezvoltarea unor noi tratamente.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că depresia reprezintă cea mai mare cauză de dizabilitate din lume după durerile de spate.

Detalii aflati din emisiunea TV Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro si difuzata astazi la Realitatea TV.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro