Norme Coca 2023 - 2024

Viorica Palade, managerul de proiect, a anunţat că la Galaţi se va deschide un centru de recuperare pentru copiii cu autism, finanţat din fonduri europene. 

Potrivit acesteia, centrul va putea ajuta 40 de copii cu autism şi deficienţe asociate autismului, prin terapii complexe.

În afară de terapiile clasice de recuperare - cea prin joc, cea de grup, cea structurată pe grupuri de suport - se va implementa şi o terapie nouă, cea efectuată în cabinetul de stimulare senzorială. Acesta este dotat inclusiv cu un soft cu ajutorul căruia copilul poate urmări diverse jocuri proiectate, cu sunet şi culoare, ce vin în completarea terapiilor de bază. Totodată, centrul  va mai cuprinde şi o sală de kinetoterapie, cabinetul de terapie în grup, sălile de consiliere psihologică, dar şi parentală, deoarece este cunoscut faptul că părinţii copiilor cu autism au nevoie de sprijin şi consiliere având în vedere problemele cu care se confruntă.

"Este un proiect care doresc demult să se materializeze, încă de când veneau la primărie, în audienţă, părinţi cu astfel de copii, care se plângeau cât este de greu să duci copilul în alte judeţe pentru a beneficia de astfel de terapii. La centrul de zi vom oferi diverse tipuri de terapii: comportamentală, de integrare, de asigurarea unui mediu organizat de viaţă, audio-vizuală, terapie fizică şi terapia limbajului - logopedie. Noi deja oferim o serie de servicii copiilor cu diverse deficienţe, inclusiv copiilor cu autism, în cadrul Agenţiei de Servicii Sociale Comunitare Alternativa", a precizat Viorica Palade.

Proiectul a fost finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 - 2013 şi va fi finalizat în luna august a anului viitor. Valoarea acestuia este de 3,194 milioane lei, din care 2,344 milioane lei sunt fonduri nerambursabile, iar contribuţia administraţiei locale a municipiului Galaţi este de 47.483 lei.

Sursa: AGERPRES

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro