Norme Coca 2023 - 2024

Foto: (c) ANGELO BREZOIANU / AGERPRES ARHIVA

Lucrarea este semnată de prof. dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române, în colaborare cu dr. Cristina Niță și Anca Crăciun.

"Abecedarul de obezitate" este o metodă de învățare și de aplicare a celor învățate. Nu căutați în ea rețete de bucătărie sau regimuri magice, pentru că nu veți găsi. Veți întâlni sfaturi competente de încurajare în modificarea stilului de viață și de colaborare cu medicul specialist", a spus Nicolae Hâncu.

Cartea este editată sub egida Academiei Române și conține zece lecții despre ce înseamnă obezitatea, cât de periculoasă poate fi, dar și despre cum poate fi învinsă.

Cititorul este învățat ce este greutatea sănătoasă, ce presupune scăderea în greutate, cum se menține greutatea nouă, capcanele ce apar în lupa cu excesul ponderal. Cititorii cărții 'Abecedarul de obezitate' vor mai găsi în cele 257 de pagini ale cărții sfaturi și informații despre aportul caloric, substanțele nutritive, controlul kilogramelor, complicațiile obezității, necesitatea examenului medical periodic.

"Așa cum spune și titlul, această carte este ABC-ul obezității. Cititorul are în față un manual la îndemna oricui, alcătuit de experți în domeniu cu multă știință, experiență personală și prețuire pentru om și viață sănătoasă", precizează acad. Maya Simionescu în prefața lucrării.

AGERPRES/(AS — autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin)

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro