Elaborarea unui ghid al vaccinării, care să fie distribuit tuturor viitoarelor mame, dar și prezentarea cât mai rapidă a proiectului legii vaccinării și susținerea activității Institutului Cantacuzino sunt prevăzute într-o rezoluție semnată, luni, de ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, prezent la dezbaterea cu tema "Vaccinarea obligatorie - pro sau contra", organizată de grupul parlamentar PSD.

Rezoluția a fost semnată și de către ceilalți participanți la dezbatere: președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol, șeful Departamentului Politici și Strategii din cadrul Agenției Naționale a Medicamentului, Anca Crupariu, directorul adjunct UNICEF, Eduard Petrescu, șeful biroului OMS pentru România, Victor Olsavszky, secretarul de stat Gigel Paraschiv din cadrul Ministerului Educației, precum și de senatorii social-democrați Ecaterina Andronescu, Florian Popa și Florian Bodog, informează Agerpres.

Documentul prevede că informarea și educarea părinților în ceea ce privește modul de acțiune și efectele vaccinurilor sunt obligații ale Ministerului Sănătății, Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, direcțiilor de sănătate județene, medicilor și specialiștilor.

CITESTE
Se solicită Ministerului Sănătății să editeze un manual/ghid al vaccinării, materialul fiind distribuit medicilor de familie care vor fi obligați să îl înmâneze viitoarelor mame.

De asemenea, rezoluția prevede elaborarea unui raport anual al vaccinării, cuprinzând informațiile relevante referitoare la situația în domeniu în România și la nivel mondial, dar și realizarea de campanii anuale naționale de informare în legătură cu vaccinarea, consecințele și efectele acesteia, derulate în maternități și spitale de copii.

Totodată, se solicită Ministerului Sănătății prezentarea cât mai rapidă a proiectului legii vaccinării și stabilirea unui plan exhaustiv de dezbatere publică. Se dorește de asemenea susținerea și dezvoltarea activității Institutului Cantacuzino, instituție de importanță strategică națională

Sursa

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro