Norme Coca 2023 - 2024

O proteină modificată genetic care va înlocui grăsimea va oferi un gust şi textură deosebită prăjiturilor şi a brânzeturilor cu puţine calorii. Schimbare este considerată de către cercetătorii britanici “graalul” dietelor.

Noul tip de proteină va permite producătorilor din industria alimentară să renunţe la cantităţi importante de grăsimi – folosite în procesul de preparare -, fără să compromită calitatea produselor comercializate.

Cercetătorii de la Universitatea Heriot-Watt şi de la Universitatea Edinburgh au reuşit să obţină proteine modificate care se descompun cu uşurinţă în microparticule şi, datorită acestui fapt, imită comportamentul grăsimilor din timpul procesului de fabricare a alimentelor, potrivit Daily Mail.

“Am deschis calea pentru dezvoltarea unor proteine modificate, care, datorită faptului că imită foarte bine lipidele, pot fi folosite pentru a produce o gamă variată de produse alimentare gustoase şi cu un conţinut scăzut de calorii”, a explicat cercetătorul Steve Euston de la School of Life Sciences, coordonatorul studiului.

Noua proteină va încuraja consumatorii să mănânce sănătos, iar dacă va fi adoptată la scară largă ar putea învinge obezitatea, boală din ce în ce mai răspândită.

romaniatv.net

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro