AFACERI

Decizia blocãrii dezinfectantilor diluati a fost luatã, ieri, dupã video-conferinta pe care Ministerul Sãnãtãtii a sustinut-o cu directorii DSP din tarã. Conducerea Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui s-a conformat si a blocat produsele Hexi Farma încã de joi. La fel a procedat si Spitalul “Dimitrie Castroian” din Husi, care va folosi în continuare dezinfectantii unei alte firme cu care are contract. La spitalul din Bârlad, situatia e în ceatã si asta pentru cã nici o persoanã din conducerea unitãtii nu oferã amãnunte despre dezinfectantii folositi.

Pe surse am aflat cã si acolo s-a folosit “apã chioarã” de la Hexi Farma, scoasã zilele astea din sectii, de teama controalelor anuntate. Afacerea Hexi Farma în Vaslui s-a extins însã nu doar în spitale, ci si în cabinetele stomatologice si saloanele de înfrumusetare.

Foarte multi patroni de frizerii ne-au declarat, sub protectia anonimatului, cã pentru a primi autorizatiile de functionare, au fost constrânsi de inspectorii DSP sã cumpere dezinfectanti de la o anumitã firmã, care la rândul ei se aproviziona (surprizã!) de la Hexi Farma.

De ce erau obligate aceste saloane sã cumpere apã chioarã de la firma respectivã, e o întrebare la care doar Mihaela Vlada, directorul DSP, poate rãspunde. Singura veste îmbucurãtoare din toatã aceastã tevaturã o reprezintã faptul cã în judetul Vaslui, de la începerea scandalului Hexi Farma si pânã în prezent, nu au fost cazuri de interventii chirurgicale amânate din cauza retragerii dezinfectantilor diluati, asa cum s-a întâmplat în unele spitale din tarã.

Acum, rãmâne de vãzut si dacã aceste operatii s-au fãcut si în conditii de maximã igienã......citeste mai departe

 

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro