In cadrul primii reuniuni a grupului de lucru pe Sanatate, grup constituit de catre premierul Dacian Ciolos, participantii au sustinut ca este momentul pentru a aduce in dezbatere publica situatia reala a sectorului medical si pentru a cauta solutii la probleme neglijate de ani de zile, care au agravat si subminat increderea in capacitatea sistemului medical de a pune pacientul pe primul loc, informeaza Guvernul

O prima reuniune a grupului de lucru al premierului pentru elaborarea Planului tactic din sistemul de sanatate a avut loc luni, la Palatul Victoria. La intalnirea convocata de prim-ministrul Dacian Ciolos au participat secretarii de stat ai Ministerului Sanatatii, reprezentanti ai Cancelariei si coordonatori ai principalelor institutii de cercetare din sanatate, cadre didactice, coordonatori ai ONG-urilor de profil, experti si consultanti din sectorul medical, precizeaza Guvernu, conform News.ro.

Conform sursei citate, grupul va contribui, printr-un mecanism ad hoc de consultare, la elaborarea masurilor pe termen scurt si mediu pentru cresterea sigurantei in sectorul medical si a unor masuri strategice de reforma.

Pe termen scurt, va fi abordata problema infectiilor intraspitalicesti si se va analiza abordarea administrativa actuala, in vederea realizarii modificarilor necesare (ordine de ministru, HG, modificari legislative) pentru un mai bun control profilactic al domeniului.

Pe termen mediu, pornind de la documentele de analiza si strategiile de sistem deja elaborate, grupul va contribui la constituirea unui cadru de reforma reala in sectorul de sanatate, se arata in comunicat.

Conform sursei citate, toate aceste propuneri se vor centraliza la nivelul Cancelariei premierului pana la inceputul lunii iunie.
Urmatoarea intalnire a grupului va avea loc in cursul zilei de joi, 12 mai.

”Toti cei prezenti la aceasta prima reuniune au sustinut ca este momentul pentru a aduce in dezbatere publica situatia reala a sectorului medical si de a cauta solutii la probleme neglijate de ani de zile, care au agravat si subminat increderea in capacitatea sistemului medical de a pune pacientul pe primul loc”, se mai arata in comunicat.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro