Guineea se confruntă cu 'o epidemie fără precedent' de febră Ebola, cu 22 de cazuri confirmate din 78 de decese înregistrate în întreaga tară, a declarat luni organizatia Medici fără Frontiere (MSF), care încearcă să oprească răspândirea bolii, informează AFP si Reuters.

'Ne confruntăm cu o epidemie (de Ebola) de o amploare fără precedent, având în vedere numărul de cazuri în teritoriu', cu mai multe orase afectate în sudul tării, epicentrul epidemiei, precum si în capitala Conakry, a declarat Mariano Lugli, coordonator al MSF la Conakry.

'MSF a intervenit în aproape toate cazurile declarate de epidemie de Ebola din ultimii ani, însă acestea au fost mult mai concentrate si au afectat locatii mai îndepărtate. Această răspândire (a cazurilor în Guineea) complică foarte mult sarcina organizatiilor care luptă împotriva epidemiei', a afirmat Mariano Lugli.

Din luna ianuarie, Guineea se confruntă cu o epidemie de febră hemoragică virală care, potrivit celui mai recent raport al Ministerului Sănătătii, a provocat 78 de decese din cele 122 de cazuri raportate în tară.

Mai multe cazuri suspecte, unele mortale, au fost raportate si în Liberia si Sierra Leone, tările vecine Guineii. Două cazuri în Liberia au fost confirmate ca fiind provocate de virusul Ebola, a informat Organizatia Mondială a Sănătătii (OMS).

AGERPRES/(AS — autor: Mihaela Moise, editor: Mihaela Toth)

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro