Îngrijirea cazurilor critice, care nu poate fi acoperită din fondurile de la casele de asigurări de sănătate, va putea fi asigurată și cu sume din bugetul Ministerului Sănătății, a declarat luni vicepremierul Liviu Dragnea.

Foto: (c) LIVIU ȘOVA/AGERPRES FLUX

"Tot timpul apar cazuri critice, copii cu situații deosebite, care necesită intervenții urgente și care necesită costuri foarte mari. Contractele cu Casa de Sănătate nu au fost niciodată suficiente pentru a se acoperi toate aceste cereri.

Nu credem că prin această modificare bugetul Ministerului Sănătății va acoperi toate aceste cereri, dar dăm posibilitatea ca, în plus față de ceea ce acoperă Casa de Sănătate, în situații critice Ministerul Sănătății să poată, din bugetul propriu (...), finanța genul ăsta de situații", a spus Dragnea, într-o conferință de presă la finalul ședinței de guvern.

El a arătat că prin această hotărâre s-a mai creat o sursă bugetară pentru a finanța situații medicale deosebite. Decizia se regăsește în ordonanța de urgență privind stabilirea unor măsuri financiare și pentru modificarea unor acte normative.

AGERPRES/(A — autor: Cătălin Alexandru, editor: Antonia Niță)

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro