Norme Coca 2023 - 2024

Guvernul intenţionează să elimine pragul de 800 pacienţi pentru ca un medic de familie să poată încheia contract cu CNAS, acuzând existenţa unui monopol al actualilor medici de familie, care nu permite tinerilor să intre în sistem decât în cazul în care "cumpără" lista de pacienţi de la alţi medici.

Executivul a discutat, miercuri, în primă lectură un proiect de hotărâre privind modificarea contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de aisgurări sociale de sănătate pentru anii 2014-2015

Medical staff standing in hospital corridor

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă, a arătat că discuţiile cu reperezentanţii asociaţiilor medicilor continuă, dar există divergenţe cu privire la situaţia medicilor de familie.

"O problemă asupra căreia există anumite divergenţe de viziune este faptul că Ministerul Sănătăţii doreşte să elimine pragul de 800 de pacienţi existent în momentul de faţă, care dă dreptul unui medic de familie să aibă contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Motivul pentru care se doreşte eliminarea acestui prag este faptul că în situaţia actuală, cu obligativitatea acestui prag, practic, există un monopol al actualilor medici de familie, iar tinerii nu prea pot să pătrundă în sistem decât dacă «cumpără» lista de pacienţi de la alţi medici", a declarat Calotă.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro