Norme Coca 2023 - 2024

Executivul a adoptat, în şedinţa de miercuri, o hotărâre care reglementează stabilirea preţurilor cu amănuntul pentru medicamentele de uz uman, informează un comunicat al Guvernului.

Potrivit comunicatului de presă, "preţurile cu amănuntul la medicamentele de uz uman vor fi reglementate exclusiv prin Ordonanţa 152/1999, în sensul că Ministerul Sănătăţii stabileşte şi avizează preţurile medicamentelor din import şi din ţară, cu excepţia celor care se eliberează fără prescripţie medicală". Hotărârea de miercuri a Executivului abrogă un act normativ mai vechi, "elimină paralelismul dintre două acte normative cu acelaşi obiect de reglementare şi sistematizează legislaţia în domeniu".

Totodată, Executivul a aprobat în şedinţă şi bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2013 pentru Compania Naţională "UNIFARM" S.A., aflată sub autoritatea Ministerului Sănătăţii.

Veniturile totale estimate a se realiza în 2013 de către "UNIFARM. S.A." se ridică la 15.500 mii lei, iar cheltuielile totale la 14.850 mii lei, se arată în comunicatul Guvernului.

Potrivit unui memorandum adoptat în şedinţă, profitul obţinut în anul 2013 de către Compania Naţională Unifarm S.A. Bucureşti va fi reinvestit în vederea finanţării unor proiecte de investiţii, respectiv modernizarea şi optimizarea capacităţilor specifice. AGERPRES/(AS - autor : Doroteea Purcărea, editor: Mihai Simionescu)

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro