Norme Coca 2023 - 2024

Haite de câini au fost văzute mâncând rămăşiţe ale victimelor epidemiei de Ebola în Monrovia, capitala Liberiei, relatează CBS Atlanta, în pagina electronică.

Publicaţia The New Dawn susţine că Guvernul liberian a îngropat în grabă cadavrele unor persoane suspectate că au murit din cauza infectării cu Ebola în urmă cu câteva săptămâni, la periferia Monroviei. Mai mulţi câini au fost văzuţi însă scoţând cadavrele din morminte şi mâncând rămăşiţele.

Ministerul Sănătăţii a fost informat în legătură cu acest incident dar oficialii nu au făcut nimic, potrivit The New Dawn.

"Suntem foarte dezamăgiţi de Ministerul Sănătăţii, în special de Guvernul care a depus jurământ să ne protejeze. Să îi vedem că acţionează în acest fel este inacceptabil şi noi nu vom mai permite Guvernului să vină să facă astfel de înhumări", a declarat un locuitor.

Medicul Stephen Korsman de la departamentul de virusologie al Universităţii din Cape Town a declarat pentru News 24 că şi câinii se pot infecta cu virusul Ebola dar că "infectarea pare să fie asimptomatică". "Aceasta înseamnă că ei nu se vor îmbolnăvi, dar pot reprezenta un risc potenţial în caz de muşcături", a explicat el.

Epidemia de Ebola a provocat 1.552 de decese, dintre cele 3.069 de cazuri înregistrate de OMS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a înregistrat 3.069 de cazuri de Ebola în patru ţări din Africa de Vest, dintre care 1.552 de decese, potrivit celui mai recent bilanţ dat publicităţii joi la Geneva, relatează AFP.

Precedentul bilanţ al epidemiei, care continuă să se extindă "într-un ritm accelerat", anunţa 2.165 de cazuri, dintre care 1.427 de decese, la 20 august.

"Peste 40% din numărul total al cazurilor au fost înregistrate" în ultimele 21 de zile şi s-au concentrat în câteva localităţi, a adăugat OMS.

Boala înregistrează o rată a mortalităţii în medie de 52%, variind între 42% în Sierra Leone şi 66% în Guineea.

OMS a mai anunţat că o epidemie "distinctă" de Ebola, care nu are legătură cu cea în curs din Africa de Vest, a fost semnalată la 24 august în Republica Democrată Congo. Datele din Congo nu sunt însă în bilanţul publicat joi de OMS.

Pe de altă parte, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi-a exprimat speranţa că va opri extinderea Ebola în trei luni, însă a precizat că se aşteaptă ca numărul cazurilor să depăşească 20.000.

"Numărul total al cazurilor de febră hemoragică ar putea depăşi 20.000", a anunţat OMS într-un raport, subliniind că sunt necesare acţiuni în ţările afectate din Africa de Vest pentru a pune capăt cele mai mari epidemii de Ebola din istorie.

De asemenea, OMS şi-a exprimat speranţa că va stopa extinderea unor noi cazuri de Ebola în termen de trei luni şi a explicat că este necesară suma de 490 de milioane de dolari (371 de milioane de euro).

Guineea, Liberia, Sierra Leone şi Nigeria sunt ţările cele mai afectate de epidemia de Ebola.

Un expert al OMS infectat cu virusul Ebola a fost spitalizat în Germania

Un expert senegalez al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), contaminat cu virusul Ebola, a fost internat miercuri într-un spital din Hamburg (nord), devenind primul astfel de pacient tratat în Germania, potrivit autorităţilor germane şi OMS, relatează AFP.

"Avionul a aterizat la ora locală 10.00" (11.00 ora României), a declarat pentru AFP serviciul de presă al aeroportului din Hamburg.

Expertul OMS, specialist în epidemiologie, s-a contaminat în Sierra Leone cu acest virus care provoacă febră hemoragică, potrivit OMS.

Pacientul urmează să primească îngrijiri la spitalul universitar Hambourg-Eppendorf (UKE). O conferinţă de presă este prevăzută pentru ora locală 14.00 (15.00 ora României).

Spitalul UKE este specializat în tratarea bolilor foarte contagioase. La sfârşitul lui iulie, OMS a adresat o solicitare acestei instituţiii pentru unul dintre colaboratorii săi. Dar medicul contaminat a decedat înainte de a putea fi transportat în Germania.

Virusul Ebola, care s-a propagat în Liberia, Guineea, Sierra Leone şi într-o măsură mai mică în Nigeria, a provocat moartea a peste 1.400 de persoane de la începutul anului.

În prezent nu există tratament pentru acest virus care este contractat prin contact direct cu fluidele corporale ale unui bolnav.

Un britanic care locuieşte în Sierra Leone, contaminat cu virusul Ebola, a fost spitalizat duminică la Londra.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro