Cazul Mariei de Jesus Arroyo, în vârstă de 80 de ani, a șocat America. Familia femeii susține că aceasta era încă în viață în momentul în care a fost dusă la morga unui spital din Los Angeles, după ce suferise un atac de cord, potrivit Business Insider.Familia Mariei a dat în judecată spitalul din Los Angeles, după ce un medic anatomo-patalog a spus că există dovezi care sugerează ca bătrâna a încercat să iasă din sacul pentru cadavre în care fusese pusă.

Centru medical "White Memoral" au declarat-o moartă pe Arroyo în 2010, după ce fusese transportată la spital în urma unui atac de cord. Medicii nu au putut s-o readucă la viață, bătrâna fiind declarată decedată și pusă într-un sac pentru cadavre, apoi dusă la morga spitalului și bagată într-un frigider.

În momentul în care angajații de la morgă au vrut să ia cadavrul femeii, aceștia au găsit-o cu fața în jos, sacul era pe jumătate deschis, avea nasul spart și multiple răni faciale. Maria de Jesus Arroyo era pur și simplu desfigurată, angajații neputând să mascheze rănile. Familia femeii susține că Maria nu avea acele răni înainte să fie dusă la morgă așa că au dat spitalul în judecată.

Judecătorul de la o instanță inferioară a respins procesul introdus în mai 2012, însa o instanță de apel a hotărât săptămâna aceasta că procesul poate continua.

Spitalul White Memorial din Los Angeles neaga acuzațiile.

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro