Norme Coca 2023 - 2024

176 de persoane din județ au fost diagnosticate cu hepatită, în primele șase luni ale anului. 138 de cazuri au provenit din zona Roman.

Pe 28 iulie, în întreaga lume se sărbătoreaște Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei, eveniment anual, la nivel global, care se adresează factorilor de risc, prevenției și controlului/tratamentului hepatitei virale.Anual, la nivel mondial, 1,4 milioane de oameni își pierd viața din cauza virusurilor hepatice.

Alianța Mondială pentru Hepatită (AMH) a organizat prima celebrare a unei zile internaționale privind hepatita la 19 mai 2008. De atunci, s-au desfășurat peste 600 de evenimente în întreaga lume, care au generat un masiv interes public. Ca urmare, Organizația Mondială a Sănătății a stabilit ca 28 iulie să fie recunoscută, în fiecare an, drept Ziua Mondială de Lupta împotriva Hepatitei.

Această zi reprezintă oportunitatea pentru grupurile interesate de a iniția și continua progrese reale în prevenție, testare și tratament, prin acțiuni precum creșterea accesului la metode eficiente de prevenire, screening și testare privind hepatitele virale și bolile asociate; integrarea în programele naționale de imunizare sau creșterea acoperirii populaționale cu vaccin împotriva hepatitei B și coordonarea unei riposte globale împotriva hepatitei.

În județul Neamț se înregistrează foarte multe cazuri de hepatită, în special de tip A. În primele șase luni ale anului, 176 de persoane din județ au fost diagnosticate cu hepatită, dintre care 138 au provenit din zona Roman. Cauza acestui număr împresionant de îmbolnăviri este igiena precară, dar și lipsa de educație a populației.

Sursa

 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro